Tros-Opgelicht bij ons voor opnames
Bij een poging mij op te lichten, kreeg ik hulp van Tros-Opgelicht, het resultaat is hier te bekijken:Hieronder het hele verhaal:


Tom Edelbroek uit Zeist heeft een eigen internetwinkel, waarin hij allerlei elektronica verkoopt, waaronder TomTom navigatiesystemen. In augustus 2008 reageert ene Saskia Ter Horst op een van zijn aanbiedingen en zegt dat een aantal vrienden en zij graag een TomTom kado willen doen aan haar ouders en een vriendin. Zelf denkt ze 3 TomTom’s nodig te hebben.

Saskia zegt dat het geld voor de TomToms van meerdere rekeningen zal komen onder vermelding van een bepaalde code en stelt in haar mail voor om een week te wachten tot het geld erop staat. Daarna zal ze komen en 2 of 3 TomToms uitzoeken. Het eventuele resterende bedrag neemt Saskia dan weer contant mee. Tom gaat akkoord, omdat hij niet twijfelt aan het verhaal van Saskia. 

Twee dagen later wordt Edelbroek gebeld door een kennis, dhr Saes, uit Volendam. Saes was op internet ook op zoek naar een TomTom en reageerde op een advertentie van de fam. Ter Horst. En wat schetst zijn verbazing? Hij ontvangt als antwoord op zijn reactie op de advertentie een mailtje van ene Saskia Edelbroek (dezelfde achternaam als Tom) en deze Saskia vraagt om aan Saes om zijn betaling over te maken naar een rekeningnummer van AJE trading te Zeist. Dit is het rekeningnummer van Tom Edelbroek! Saskia Edelbroek vertelde Tom dat het geld zou worden overgemaakt met als kenmerk een bepaalde code. Deze code wordt ook weer gebruikt bij de betaling die Saes moet uitvoeren. 

Tom Edelbroek snapt dus dat deze deal geen zuivere koffie is en wil de oplichter samen met Opgelicht?! ontmaskeren. Tot zijn verbazing komt geen dame, maar een jonge man die zich voorstelt als Jeroen de navigatiesystemen afhalen. 

‘Jeroen’ heet in werkelijkheid anders en vindt niet dat zijn manier van zakendoen onder oplichting valt. Hij verklaart een valse naam te hebben gebruikt omdat hij door zijn klanten niet gevonden wil worden. Ook zegt hij gewoon van plan te zijn de TomToms te leveren. Tom Edelbroek heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie zegt toe deze zaak nauwlettend te gaan volgen en nodigt de jongeman binnenkort uit voor een verhoor.

Alles is overigens geseponeerd door de Politie, ze vonden het te ingewikkeld !!!!