. Vaak worden Snowblades Big-Foots genoemd.
Maar de Snowblades gaan ook met de tijd mee, o.a. de binding en stabilteit is sterk verbeterd.
De lengte van Snowblades varieert van 75 tot 133 cm.

Ben je jong, en wil je makkelijk skiën, gekke dingen doen, of in het funpark, met Snowblades is dat allemaal mogelijk.


Snowbladen is een combinatie van skiën, inline skaten, snowboarden en carven, waarbij de techniek en lichaamshouding het meest te vergelijken zijn met inline skaten. Snowblades zijn dan ook uitermate geschikt voor tricks en jumps

Bent u wat ouder, of wilt u ontspannen skiën zonder de stress dat de ski’s over elkaar komen, lekker wendbaar willen zijn, makkelijk kunnen remmen, en geen gesleep wil met lange latten, ook dan zijn Snowblades een heel goed alternatief.
Bovendien als minder ervaren skiër krijg je op Snowblades sneller het ski-gevoel en voelt u zich vaak zekerder wanneer je eenmaal op ski’s staat., doordat Snowblades kort zijn is het makkelijk om snel te draaien.


Snowblades zijn zowel aan de voor- als achterkant gebogen.Dit zorgt ervoor dat u zowel voorwaarts als achterwaarts kan afdalen.

 

 

U heeft geen last van lange latten die elkaar kruisen en u voelt u vrijer zonder stokken.  Snowblades worden ook gebruikt door ervaren skiërs.Met Snowblades kunt u direct de piste af zonder al te veel wintersport ervaring. 
Snowblades maken wintersport namelijk toegankelijk voor iedereen die minder goed kan skiën of snowboarden. 
Het gemak van Snowblades maken deze manier van wintersport een opkomende trend.

 


De moderne Snowblades zijn een goed alternatief voor lange latten.
Snowblades zijn ook getailleerd, de meeste hebben een normale skibinding, licht in gewicht, makkelijk mee te nemen, kunnen zo in de kofferbak.