Alles over Ski's
Ski's zijn er in allerlei soorten, maten en merken. Het valt dan ook niet altijd mee om bij al die mogelijkheden de juiste keuze te maken. Welke ski voor u het beste is, hangt onder andere af van wat u ermee wilt doen -bijvoorbeeld recreatief of juist sportief skiën- en wat uw ski-ervaring is. Aan de hand van uw eigenschappen, worden de eigenschappen gekozen van de ski die het beste bij u past: taillering, torsiestijfheid, flexibiliteit en demping.

Taillering
De taille van een ski is te vergelijken met de taille van een persoon. Vroeger hadden ski's simpelweg geen taille: ze waren gewoon recht. 
Met de introductie van de carveski's hebben ski's een taille gekregen: smal in het midden
en breed aan beide uiteinden. 
Deze bouw zorgt ervoor dat ski's met de juiste skitechniek veel makkelijker te sturen zijn.
De mate van taillering zorgt voor de grootte van de bochtradius (draaicirkel) als de ski op zijn kant wordt geskied. 
Als u echter tijdens het sturen van de bocht nog veel slippend skiet en niet op de kanten, dan gaat het bovenstaande niet op. In dat geval wordt het juist moeilijker om met een ski met veel taillering te skiën. De ski zal veel sneller voor en achter wegglijden.

Torsiestijfheid
De torsiestijfheid is de stijfheid over de lengte-as van de ski. Een hoge torsiestijfheid betekent dat de ski weinig zal meegeven aan de zijden van de ski. Dat heeft een goede grip op de skikanten en een snelle reactie van de ski tot gevolg. Het voordeel hiervan is dat de ski snel zal reageren op de bewegingen van de skiër. 
Het nadeel is dat zo'n ski de fouten van de skiër genadeloos zal afstraffen. Hij is bij
gebrek aan techniek moeilijk te skiën en daarom alleen geschikt voor meer gevorderde skiërs.
Het tegenovergestelde geldt voor een ski met een lage torsiestijfheid. De ski is veel toleranter als de skiër verkeerde bewegingen maakt. Maar ook heeft zo'n ski minder grip op hardere pistes. Vooral beginners zullen beter uit zijn met een ski met een lage torsiestijfheid.

Flexibiliteit
Flexibiliteit is de stijfheid in de breedte-as van de ski. Oftewel: hoe buigzaam de ski is wanneer u de voor- en achterkant vastpakt en naar beneden drukt. De ski zal dan door buigen in het midden.
Een stijve/stugge ski is minder makkelijk te buigen (flexen). Dit betekent dat hij ook minder makkelijk te draaien is op de piste. Maar zo'n ski heeft wel een hele directe overbrenging op de sneeuw. Dit in tegenstelling tot een flexibele (soepele) ski, die echter wel vergevensgezinder is.
Demping
De demping van een ski zorgt ervoor dat de ski op wat hogere snelheden stabieler en rustiger blijft. Een dempingssysteem absorbeert de trillingen die dan ontstaan. Daardoor is er ook een betere grip met de kanten van de ski's.

Skibinding
Het doel van de skibinding is de schoen onder het skiën stevig op de ski te houden, maar bij een val wel meteen open te schieten. Een goede binding weet deze tegenstrijdige eigenschappen op de juiste wijze te combineren en kan er hierdoor voor zorgen dat de skiër zo goed mogelijk de ski kan besturen en tegelijkertijd vrij blijft van blessures.
De hoogte-elasticiteit van een skibinding is de hoogte in millimeters dat de skischoen in de achterbinding omhoog kan komen zonder open te gaan. Dit is zowel belangrijk voor de schokabsorptie als voor bestaande dikteverschillen van de zool. Zijdelingse elasticiteit is de maximale afstand in millimeters dat de voorbinding zich zijdelings kan bewegen en weer centreren zonder open te gaan. Bindingen voldoen aan een DIN schaal: 1 is het laagst, 15 het hoogst. De instelwaarde is afhankelijk van de zoollengte van de schoen -en het gewicht, de lengte en leeftijd van de skiër.

Wat is een Rocker
Om uit te leggen wat een Rocker is, is het van belang te weten wat 'camber' precies inhoudt. Camber is het Engelse woord voor kromhout... Camber zorgt voor de elasticiteit en levendigheid van de ski. Als je twee normale ski's met het belag op elkaar legt, dan zie je dat de ski’s elkaar onder de binding niet raken. Dit is het zogenaamde camber. Hoe meer Camber hoe levendiger de ski op harde piste. Maar een harde camber komt "speels-poederskiën" niet ten goede!

Rocker
Wat is een Rockerski
?

Dit is een ski waarvan de punten elkaar niet raken als je de midden punten van de ski’s tegen elkaar aan drukt. Hierdoor ontstaat er bij de punten van de 2 skis een opening, de effectieve kanten lengte word op dat moment korter waardoor de ski makkelijker en comfortabeler te skiën is, ook word je minder snel afgestraft op het moment dat het persoon een foutje maakt. Dit is ideaal voor de recreatieve skiër maar niet voor de wedstrijdskiërs die willen juist continue grip en zeer direct sturenCarve-ski

De ontwikkeling van de carving-ski heeft er toe geleid dat de ski's enorm zijn ingekort. 
Waar voorheen de gemiddelde lengte van de ski ongeveer 30 cm boven de lichaamslengte van de skiër lag, ligt de lengte van de ski daar nu bijna 30-40 cm cm onder (afhankelijk van de soort ski). 
Het geheim van de carve-ski zit 'em in de taillering. Dit houdt in dat de ski van voor en achter een brede vorm heeft en in het midden juist weer wat smaller is. 
Deze taillering zorgt ervoor dat, waar men vroeger de bocht door moest 'rutschen'(slippen), men nu een mooie gesneden bocht op de kanten kan maken zonder te rutschen. 
De skiër hoeft de ski's eigenlijk alleen maar te kantelen en gaat dan vanzelf de bocht door. 

Voordelen: 
Carven heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditioneel skiën. 
•Op carve ski's heb je minder snelheid nodig om een bocht te maken, dit betekent dat je in een bocht op carve ski's meer controle hebt dan op traditionele ski's. 
•De carve techniek is sneller dan de klassieke. Als je met carve ski's in een hoog tempo skiet, heb je meer controle wat minder inspanning kost. 
•Carven is minder vermoeiend dan skiën op traditionele ski's. 
•De carve techniek kan je sneller leren dan de techniek die nodig is voor klassieke ski's. 
•De wervelkolom en knieën worden minder beschadigd met de carve techniek dan op de traditionele manier. 
•Op klassieke ski's moet je steeds je gewicht van je ene op je andere been verplaatsen. Bij carve ski's verdeel je je gewicht over twee benen. 
•Het eigen stuurvermogen is op carve ski's groter dan op klassieke ski's.