De beste Apres ski hutten

TOP 10: OOSTENRIJKSE APRÈS-SKITENTEN

 

Openingsbeeld-thumbnail

De après-variant van skiën is bijna even bekend als de sport zelf. En met name Oostenrijk is het favoriete oefenterrein voor deze vrolijke afsluiting van je piste werkdag. Wij tippen je de 10 leukste après-ski tenten van dit door Nederlanders meest bezochte wintersportland.

1. MOOSERWIRT

SANKT ANTON AM ARLBERG

Misschien wel de beste après-skilocatie ter wereld. De Mooserwirt heeft internationale faam en met een ligging aan de piste iets boven St. Anton, is het een ideale laatste stop ter afsluiting van een mooie skidag. Live muziek, dj’s en evenementen, bij de Mooserwirt gebeurt altijd wat. De erboven gelegen Krazy Kanguruh bar is even berucht.

 


 

2. CIN CIN

GERLOS

Het populaire skioord Gerlos in de Zillertal Arena is zonder meer het après-skimekka van de Nederlandse wintersporter. Met meerdere après-skilocaties op loopafstand begint het in de middag al vroeg in de Cin Cin. Regelmatig treden hier Nederlandse artiesten op, zoals Gerard Joling en Robby Ronalds.

 


 

3. MOSKITO

WESTENDORF

Zing, feest en dans mee met de Nederlandstalige zangers en zangeressen die dagelijks het dak er af swingen en zingen in Westendorf. Vanaf 16 uur stroomt de Moskito bar vol en gaat het helemaal los. De favoriete stek van Wolter Kroes.

 


 

4. EISBAR

KIRCHBERG

Naast de London Pub en de Tiroler disco kun je in Kirchberg ook nog even naar de Eisbar om je après-skifeest compleet te maken. Een oer-Hollandse après-skitent met veel live muziek en een uitstekende sfeer.

 


 

5. GOASSSTAL

SAALBACH-HINTERGLEMM-LEOGANG

Bij deze uit zijn voegen gegroeide geitenstal onderaan de dalafdaling van Hinterglemm gaat iedere dag het dak eraf. Dat is eigenlijk geen probleem want het grootste gedeelte van het feest speelt zich buiten voor de Goaßstall bar af.

 


 

6. HOFSTADL

FLACHAU

Dit nietige berghutje onderaan de Hermann Maier FIS Weltcupstrecke op de Grießenkar is sinds 1984 uitgegroeid tot een uit de kluiten gewassen après-skipaleis met een regiofunctie. De taxibusjes maken hier dan ook overuren om het gehele dal te bedienen.

 


 

7. ICEBAR

MAYRHOFEN

Alhoewel deze bar van het Strass hotel niet onderaan een dalafdaling ligt, is het hier iedere avond toch topdruk. De naastgelegen Penkenbahn is hier debet aan die gondels vol enthousiaste après-skiërs aanvoert. Nederlandse dj’s zwepen het publiek op, net als de beruchte mascotte; de dansende poolbeer.

 


 

8. FIRE & ICE

SÖLDEN

Wie het bovenop de ijzige gletsjer te koud vindt, kan zich warm feesten bij de Fire & Ice. Want deze bar onderaan de dalafdaling van Hochsölden staat dagelijks in vuur en vlam en verandert van après-ski tot nachtelijke feestpartij. Op zoek naar nog meer partyende Nederlanders? Probeer de nabijgelegen Almrausch of Schirmbar.

 


 

9. SILVER BULLET

BAD GASTEIN

Het statige kuuroord Bad Gastein ligt in het hogere gedeelte van het Gasteinertal en trekt veel Scandinavisch publiek. De blondgekleurde après-ski vindt vooral in de Silver Bullet plaats, midden in het dorpscentrum, waarbij het op twee verdiepingen losgaat onder begeleiding van voornamelijk live-muziek.

 


 

10. TROFANA ALM

ISCHGL

Ischgl staat niet alleen bekend om het grote skigebied, maar ook om het uitgebreide entertainment-programma met diverse exclusieve disco’s en clubs. Maar voor het onvervalste hoswerk, zij het een tikje prijzig, moet je bij de Trofana Alm zijn. Het verandert om 19:30 uur in een restaurant, maar gaat later op de avond weer open als disco. De Kuhstall is een waardig alternatief.

 

Er zijn geen producten in deze categorie.